А ти над тези неща ли си

Публикувано от на 01.12.2015 в категория Весело

1414-20130722-PairDontCareВ живота ни често се налага да се справяме с какво ли не. Понякога предизвикателствата пред нас са полезни, амбицират ни и ни мотивират да постигаме максимални резултати. Друг път се сблъскваме с рутинни проблеми, които с драго сърце бихме загърбили и оставили някъде зад себе си. Ежедневните дрязги и неразбории разрушават душевния ни мир и понякога опъват нервите ни до степен на крайност. Затова аз днес ви питам: Вие нас тези неща ли сте? Поддавате ли се на външните влияния или проявявате здравословен непукизъм?

Като казвам “над тези неща”, имам предвид познатите на всеки един от нас ситуации, в които можем или да запазим спокойствие и да се примирим със ситуацията, или безсмислено да се ядосваме за щяло и нещяло. Как бихте реагирали например, ако ако ви прередят на касата в магазина? А ако сте в книжарницата и точно пред вас някой вземе последния екземпляр на книгата, която сте желали? А ако сте на обяд с колегите и под носа ви купят последния крем карамел за десерт? А ако работите по някакъв проект във фирмата ви, но за да го завършите всички навреме, само вие оставате след работа?

Нищо от изброеното не е приятно, знам. Но струва ли си за което и да е от тях да си хабите нервите? Според мен, не. Желателно е поне от време на време да се дистанцирате от настоящите промени, особено ако те са маловажни и незначителни. Бъдете щателни и детайлни, но тогава, когато си струва. За всичко останало, първо, се убедете, че си положените усилия си заслужават.

No Responses to “А ти над тези неща ли си”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>