17 причини да обичам есента

Публикувано от на 10.7.2015 в категория Весело

Есента е вече факт! Лятото е зад гърба ни, но съм далеч от мисълта, че това е основание да се натъжаваме. Напротив. Всеки сезон ни дава свои собствени причини да му се усмихваме и аз ще ви разкрия най-големите позитиви на есента. Ето кои са те…

url1. Много по-цветно е! Знаем колко широка палитра от цветове ни носи този сезон – зелено, жълто, оранжево, червено, кафяво с всичките им красиви нюанси.

2. Температурата – перфектна е, не е нито топло, нито студено. Златната среда, както се казва.

3. Храната – печена тиква, печени чушки, приготвяне на зимнина и домашна лютеница. Ароматът и вкусът им е страхотен, нали?

4. Супа – обожавам супи, но лятото не ги готвя толкова често, защото не ми се яде топла храна. Есента обаче е перфектният момент, в който да си хапвам супи донасита.

5. Топлите дрехи – посягаме към пухкавите пуловери и разноцветните шалове, но без да се налага да навличаме върху тях тежки палта.

6. Изгревът – слънцето изгрява по-късно, така че е по-лесно да го посрещаме всяка сутрин.

7. Залезът – не знам дали сте обръщали внимание до сега, но залезите през септември и октомври са едни от най-красивите в годината. Когато дъжд е изчистил небето, а пухкави облаци се оформят тук и там, залезът се превръща в несравнима гледка за окото.

8. Кафето, канелата, какаото… ароматът – Както вече казах, по-лесно е да посрещате залеза сутрин, а ако го комбинирате с чаша ароматна напитка, преживяването е още по-магично.

9. Книгите, филмите, предаванията – през есента мога да наваксам с всичко изостанало, за което не съм имала време през лятото. Този сезон някак си благоприятства уединението и усамотението.

kids-with-colorful-umbrellas-wallpaper_47110130010. Шарени чадъри – моят е оранжев, а твоят? Много готино става в града, когато всички изведнъж извадят чадъри във всякакви десени и окраски. Забавно е.

11. Дъждът по прозореца и перваза – чувате ли го как леко ромоли? Не е ли след най-прекрасните и успокояващи звуци 🙂

12. Приятелите, спомените – това е най-подходящото време от годината, в което да се срещате със своите приятели, да пиете уютно чай в някоя близка сладкарница и да си споделяте кой къде е бил през лятото.

13. Най-красивите снимки – май вече споменах, че есента е най-цветният от всички сезони. А досетихте ли се, че заради това можете да направите и най-красивите си снимки?

14. Есенен ангел – това е като снежния ангел, но с листа. Какво? Не сте ли пробвали да се търкаляте в купчината листа в парка и да развявате ръце и крака? Ами, опитайте.

15. Време за пикник – стига да не вали, нищо не ви спира да си направите един пикник в парка или в гората. Просто си носете топло одеяло за всеки случай.

16. Есенни пътувания – в страната, чужбина или просто някъде през уикенда. Есенните пътувания са винаги добра идея дори да останете на мързелив уикенд в някой хотел.

17. Идва ред на новите сезони на любимите телевизионни предавания и сериали. Ако знаете от колко време ги чакам моите любими… !

No Responses to “17 причини да обичам есента”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>